Grunnkurs

Dette er et nybegynnerkurs som går over to dager i Smølas storslåtte skjærgård. Med overnatting på et av Smølas mange flotte overnattingssteder får du ei opplevelsesrik helg og en knallstart på padlekarrieren. 

 

Første dag er det fokus på rednings- og manøvreringsteknikker. Vi prioriterer å være mest mulig i kajakken og gjennomfører mange repetisjoner, – øvelse gjør mester. Til lunsj serveres varm suppe. Alltid populært etter mye aktivitet i vannet.

 

Andre dag drar vi på tur. Hele skjærgården på Smøla er da disponibel. Hovedfokus denne dagen er å gjennomføre en tur. Vi kommer da innom bl.a. vær og vind, navigasjon, pakking av kajakk og gruppedynamikk. Det blir også tid til rednings- og manøvreringsteknikker underveis. Viktig med ei solid matpakke denne dagen.

 

Etter endt kurs får alle våttkort med oblat for grunnkurs fra Norges padleforbund. Dette gir deg mulighet til å leie kajakk hos de fleste utleiesteder og medlemskap i kajakklubber. Detaljer om kurset se her.

Teknikkurs

Teknikkurs er for deg som ønsker å forbedre manøvrerings- og redningsteknikker etter grunnkurset.

 

Du lærer flere styreteknikker, øver på vanntilvenning og introduseres for rulla. Målet er å utvikle teknikken din og gjøre deg til en habil padler og utfordre deg i litt urolig sjø. Flere detaljer se her.

 

Etter endt kurs får alle våttkort med oblat for teknikkurs fra Norges padleforbund. Neste trinn på padlestigen er da aktivitetsleder.

Rullekurs

Her lærer du enkle, grunnleggende øvelser som må til for å kunne rulle opp med kajakken. Etter kurset går det an å øve selv. Nå kjenner  du prosessen.  De fleste som har tatt dette, har greid å rulle minst en gang på dette kortkurset. For at den skal sitte skikkelig, må det naturligvis øves mer. Vi tar timespris fordi det varierer hvor lang tid hver enkelt trenger.

 

Eskimorulle er en rask og effektiv egenredningsmetode. Behersker du rulla godt, trenger du ikke å komme ut av kajakken og tømme den for vann i tilfelle du velter. Det betyr at på kald årstid kan du unngå å bli nedkjølt, og på varm årstid kan du kjøle deg ned raskt. Dette er praktiske fordeler ved rulla.

 

Rulla kan ha i tillegg en annen funksjon. Den kan gi deg en opplevelse av å være vektløs, og å leke i og med vann. Det igjen kan bli en form for personlig utvikling hvor du møter og forserer egne indre hindringer for hva som kan være mulig for deg.

 

Vi setter opp rullekurs når du/dere ønsker det. Vi beregner max 2 deltakere pr. instruktør.  Ta kontakt på telefon: 93 44 99 45 eller e-post: smolakajakk@gmail.com

 

Priser:
Rullekurs 1 time  500,- (1-4 deltakere pr. instruktør)
Leie tørrdrakt       240,-
Leie kajakk            240,-

Introduksjonskurs

Dette er et nybegynner kurs som varer i 2-3 timer, og lærer deg enkel padleteknikk og kameratredning. Passer for deg som er usikker på om du vil like kajakkpadling eller bare vil prøve det.

 

Vi setter opp introduksjonskurs når du/dere ønsker det. Minimum 4 deltakere for at kurset kan holdes. Ta kontakt på telefon: 93 44 99 45 eller e-post: smolakajakk@gmail.com

 

Etter endt kurs får du våttkort med oblat for introduksjonskurs.

 

Priser:
Introduksjonskurs voksen 600,-
Introduksjonskurs barn     500,-
Leie tørrdrakt                       240,-
Leie kajakk                            240,-