top of page

Solnedgangsturer

 

Startsted: Veiholmen eller Smøla kajakk i Steinsøysundet

Linker til padleruter på ut.no:

Steinsøysundet - Hopen - 6km
Veiholmen - Haugjegla fyr
- 5 km

Pdf-kart i A3: Veiholmen til Haugjegla fyr er siste kartblad, Steinsøysundet til Sundkjeften er kart 1 og Gapahuken på Svanøya er kart 3 eller 4.

Leie av kajakk: 3 timer til 300,- pr. person. (inkluderer kajakk, åre og vest), grunnkurs anbefales, men ved fint vær kan vi tillate uten grunnkurs.

Gruppetur med guide: 3 timer til 700,- pr. person, min 4 personer. (inkluderer kajakk, åre, vest og guide). Om sommeren setter vi også opp noen solnedgangsturer ved fine kvelder - lik oss på facebook.

  • Facebook
  • Instagram

Turbeskrivelse

Solnedganger som speiles i et blankt hav er drømmeopplevelsen med kajakk. Vår, sommer og høst kan dette oppleves på nord og vestsiden av øya. Vi anbefaler 4 korte turer.

Veiholmen til Haugjegla fyr - Padle i skjermet farvann det meste av turen - det er et åpent stykke på ca 100 -200 meter til selve fyret du bør unngå hvis det er bølger. Er du usikker så anbefaler vi å dra med guide. Men du får en fin solnedgangstur selv om du ikke padler siste del til fyret. Solnedgang kan sees vår, sommer og høst.

Steinsøysundet til Sundkjeften - Padle de første 500 meterne av ruta Steinsøysundet til Hopen. I Sundkjeften, før du kommer ut på åpent hav, ser du sola går ned i havet fra 15. mai og ut juli. Du kan gå iland på ei lita sandstrand ved markert teltplass på Steinsøya rett ved Sundkjeften. 

Gapahuken på Svanøya - Padle fra Aukan til Svanøya, se ruta Labyrinten. Kan også padles fra Dyrnes, se ruta Dyrnes til Steinsøya. Begge har en padledistanse på ca. 3,5 km. Gapahuken gir le for vind fra nord og øst og har bålbanne, flytebrygge og utedo. Det er mulig å overnatte i gapahuken, men også god plass for telt.

bottom of page