top of page

Smøla rundt, miniekspedisjon 3-4 dager

 

Startsted: Smøla kajakk, Steinsøysundet

Linker til Smøla rundt på ut.no:

Steinsøysundet: Smøla rundt - 68 km

Pdf-kart i A3: Alle kartene bortsett fra kart 2 og det siste i A4

Leie av kajakk: 3 dager til 1200,- pr. person. (inkluderer kajakk, åre og vest), grunnkurs eller tilsvarende kreves.

Gruppetur med guide: 3 dager til 3400,- pr. person, min 4 personer. (inkluderer kajakk, åre, vest og guide).

Turbeskrivelse

Turen kan startes flere steder, men ved å starte hos oss får du gode råd for turen og sikker parkeringsplass. For 3 dagers tur anbefaler vi første dag å padle til gapahuken på Svanøya, distansen er ca 20 km. Er det fint vær og lite vind anbefales Storvard øya, ca samme distanse. En flott overnatting andre natt er Dyrøya, distanse nesten 30 km. Avslutingsdistansen siste dag blir da 20 km tilbake til Steinsøysundet og Smøla kajakk.

 

For 4 padledager anfefales Svanøya, ca 20 km, Ringsøya på Sørsmøla ca 15 km, og til slutt Dyrøya. Men Skjærgården består av mange øyer så det er mange overnattingsmuligheter.

Ta hensyn til vinden når du skal på denne turen, det kan lønne seg å dra motsatt vei av det vi foreslår her. Prøv å få mest mulig medvind på turen.

Det er mullig å handle på Hopen, Råket og Straumen. God mat underveis er mulig på Hopen Brygge og Villsaugården. Komfortabel overnatting underveis finner du på Hopen Brygge, Lillenes rorbuer, Villsaugården, Betten rorbuer. For flere overnattinger se opplevsmola.com.

bottom of page