top of page

Vestsideturer

 

Startsted: Dyrnes, Aukan eller Steinsøya

Linker til padleruter på ut.no:

Dyrnes - fiskeværet Brattværet - 10 km
Aukan: Labyrinten
- 12 km

Steinsøya - fiskeværet Odden - 6 km

Pdf-kart i A3: kart 4 og 5

Leie av kajakk: 3 timer til 300,- pr. person. (inkluderer kajakk, åre og vest), grunnkurs anbefales, men ved fint vær kan vi tillate uten grunnkurs.

Gruppetur med guide: 3 timer til 700,- pr. person, min 4 personer. (inkluderer kajakk, åre, vest og guide). Om sommeren setter vi også opp noen solnedgangsturer ved fine kvelder - lik oss på facebook.

Turbeskrivelser

Vestsiden av Smøla er svært skjermet med mange øyer og holmer. Legg til lite båttrafikk og du har et flott utgangspunkt for å nyte naturen. Vi anbefaler 3 turer.

Dyrnes til fiskeværet Brattværet - Gjør som Oddgeir Bruaset og besøk fiskeværet Brattvær. Se programmet "Der ingen skulle tru... fra Brattværet her. Fiskeværet har eksistert i mange hundre år, husene brukes nå til feriehus. Padling på Nordsiden av fiskeværet og øya Storvardøya er også verdt å få med seg.

Aukan: Labyrinten - Utfordrende navigering fordi øyene ligger tett og tidevannet endrer hvor du kan padle. Ruta går innom gapahuk på Svanøya, og Villsaugården. På Villsaugården opplever du lokal Smølamat og de har god overnatting i seng. Padledistanse ca. 12 km. 

Steinsøya til fiskeværet Odden - En tur i grunt og rolig farvann til et av de tre største fiskeværa som har eksistert på Smøla, Odden.  En padledistanse på ca. 6 km. Det er gode muligheter for telting på Odden.

bottom of page