top of page

Weekendtur fra Smøla kajakk til Veiholmen, rundtur

 

Startsted: Smøla kajakk, Steinsøysundet

Linker til padleruter på ut.no:

Steinsøysundet - Hopen - 6km
Hopen - Veiholmen
- 11 km

Veiholmen - Hopen - 8 km

Hopen - Steinsøysundet - 6 km

Pdf-kart i A3: Kart 1, 2 og det siste.

Leie av kajakk: 2 dager til 800,- pr. person. (inkluderer kajakk, åre og vest), grunnkurs kreves.

Gruppetur med guide: 2 dager til 2400,- pr. person, min 4 personer. (inkluderer kajakk, åre, vest og guide).

Turbeskrivelse

Ta turen til Smøla ei helg med finvær. Turen går fra oss til fiskeværet Veiholmen via kommunesenteret Hopen. En rundtur på ca 3 mil der hele ruta går langs land. Noe som gjør turen tryggere. For oversikt trykk på pdf- kartene, eller linkene til padleruter, de er satt opp i rekkefølge for turen.

 

Vi anbefaler å starte hos oss for da får dere tips til turen. Her kan dere overnatte i eget telt eller i lavvo fra fredag til lørdag. Lørdagen padler dere fra Smøla kajakk i Steinsøysundet til Veiholmen, via kommunesenteret Hopen. Mellom Hopen og Veiholmen går turen på vestsiden av veien mot Veiholmen. På Veiholmen er det flere overnattingssteder, cafe og restauranter. Mulig å overnatte i eget telt før Veiholmen hos Veiholmen bobilparkering eller finne ei seng på selve fiskeværet. ​Finn overnatting og restauranter på opplevsmola.com.

 

Neste dag går ferden tilbake til Smøla kajakk. Da padler dere østsiden av veien mellom Veiholmen og Hopen. Kanskje med stopp hos Hopen Brygge for en middag.  

Tips! Padletur ut til fyret utenfor Veiholmen er en svært populær padletur. Hvis dere ønsker en kortere padletur på søndagen, kan dette være et alternativ. Leier du kajakk hos oss, kan vi hente kajakkene og dere på Veiholmen. Les om turen her.

bottom of page